hartvoorjeogen logo

HartVoorJeOgen.nl

DROGE OGEN

Branderig gevoel of verslechterd zicht?

Droge ogen kunnen leiden tot gezichtsstoornissen en een branderig gevoel, of het gevoel ‘dat er iets in de ogen zit’. Als het proces versnelt, kan het ongemak permanent worden. Dat willen we natuurlijk voorkomen en gelukkig kunnen we drogen ogen vaak effectief behandelen.

Help uw ogen!
Bezoek de expert: uw opticien.

Soms kunnen droge ogen geholpen worden met speciale, op uw ogen afgestemde druppels. Maar er is voor bepaalde situaties ook een andere, revolutionaire methode met een nieuw instrument: de E-Eye. Deze lichtflits technologie is alleen bij bepaalde opticiens te beschikbaar.

Uw opticien is de expert, die uw ogen kan beoordelen en daar de juiste druppels of behandeling voor kan adviseren. Maak daarom een afspraak voor een oogcheck, zodat u uw ogen helpt om deze in goede conditie te houden.

Wat betekent ‘droge ogen’?

Over het algemeen wordt droge ogen geassocieerd met de traanfilm, dat kan zijn:

  • in de vorm van ontoereikende traanproductie of juist
  • door overmatige verdamping ervan (vaporatief).

De evaporatieve vorm komt voor bij ca. 80% van de mensen die lijden aan droge ogen. In dit geval is de toestand vooral te wijten aan het tekort in de buitenste lipidelaag vande traanfilm. Deze wordt uitgescheiden door de kliertjes van Meiboom, wat overmatige verdamping van tranen, instabiliteit van de traanfilm en een ontstekingsreactie in de conjunctiva tot gevolg heeft.

Dit veroorzaakt een branderig gevoel, gezichtsstoornissen of het gevoel ‘dat er iets in het oog zit’. De traanfilm is van essentieel belang voor de werking van het oog. 

 

Hoe komen ‘droge ogen’?

Droge ogen ontstaan meestal door te lage traanproductie en/of te snelle verdamping van de traanfilm. Verschillende factoren kunnen dit veroorzaken, waaronder:

  • Hogere leeftijd
  • Allergie
  • Hormonale of lichamelijke afwijkingen
  • Overgang
  • Aandoeningen van de traanklier
  • Geneesmiddelen
  • Niet goed sluiten van het oog

 

We proberen worden de oorzaak van droge ogen te behandelen. Als dit niet kan, trachten we de irritatie zoveel mogelijk te verminderen.

Behandeling van ‘droge ogen’?

U kunt zelf experimenteren met oogdruppels, maar wij raden dat af. Er zijn diverse soorten druppels en elk oog is uniek. Ga daarvoor naar de expert; de opticien.

De optometrist of opticien beoordeelt uw ogen en stelt een behandelplan voor. Vaak wordt er gestart met oogdruppels of ooggel die afgestemd is op uw oog. Dit zal niet altijd blijvend helpen.

Daarom kan er ook een behandeling worden geadviseerd met een relatief nieuw instrument: de E-Eye.

De E-Eye is speciaal voor de behandeling van de versnelde verdamping van de traanfilm (de evaporatieve vorm). In bepaalde gevallen is dit aan te raden boven het gebruik van druppels.

De E-Eye straalt ‘koud licht’ uit en stimuleert zodoende middels gepulseerde flitsen de Meiboom kliertjes. Als reactie op deze stimulatie, hervatten de klieren hun afscheiding. De normale structuur van de traanfilm wordt hersteld en de symptomen van droge ogen zullen verdwijnen. De behandeling is niet belastend en volledig onschadelijk voor de oogbol.

Gebruik van oogdruppels of ooggel, afgestemd op uw ogen.

E-Eye behandeling met gepulseerd licht.

Waar vindt u een opticien met een E-Eye?

Een aantal opticiens is in het bezit van deze nieuwe revolutuionaire technologie. Kijk onderin welke opticien er in uw buurt is.

E-Eye behandeling van droge ogen:
Een wereldinnovatie dankzij de ‘pulsed-light’ technologie

Het droge ogen syndroom is een veel voorkomende aandoening die verband houdt met leeftijd en moderne leefomstandigheden, met o.a. het gebruik van beeldschermen. De E-Eye kan effectief en structureel droge ogen behandelen.

CE-Medisch gekeurd
IRPL Lichttechnologie
Een Frans product

Tegen oogirritatie

Bewezen effectief tegen droge ogen door Meiboomklierdisfunctie.

Zonder pijn

De behandeling is eenvoudig en werkt met pijnloze lichtpulsen.

Innovatief en Veilig

De E-Eye heeft een medische CE-keuring en is TGA goedgekeurd .

Een effectieve methode tegen droge ogen!

Een Meiboomklierdisfunctie is meestal de oozaak van droge ogen. Soms kan dit met druppels verholpen worden. Veelal zijn de bestaande behandelingen voornamelijk vervangend en niet voldoende om het ervaren ongemak structureeel te verhelpen. Maar met de innovatieve E-Eye behandelingen verandert dit!

Eenvoudig, veilig, door uw optometrist

De behandeling kan gewoon door een optometrist met een E-Eye instrument uitgevoerd worden. Er zijn slechts 3-4 korte sessies nodig, waarbij de lichtpulsen de werking van de kliertjes voor het traanvocht stimuleren. Check waar een optiekzaak in de buurt is met een E-Eye.

Hoe werkt de E-Eye? Bekijk de video!

Deze video legt de werking van de IPL behandeling met E-Eye uit. In principe omvat een procedure slechts 3 sessies, die volgens een vast schema verlopen op dag 0, dag 15, dag 45. Eventueel komt daar een vierde sessie op dag 75 bij, afhankelijk van de omstandigheden.

Meer informatie?

Wenst u meer informatie, of wilt u weten waar een behandeling met de E-Eye in uw buurt plaats kan vinden? Stuur dan een bericht, zodat wij u verder kunen helpen.

12 + 1 =

Contact

Wilt u meer informatie, of weten waar u terecht kan voor een behandeling? Stuur ons dan een bericht.

Marconistraat 9
6902PC Zevenaar

088 088 8160

info@omax.nl